Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şekerpare

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbet için;
3,5 su bardağı su
3 bardak şeker
Limon

Şekerpare Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabının içerisine şekerparenin sıvı gereçlerini koyuyoruz.
Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
İstediğimiz biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
Üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim.
Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun ).
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri