Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Simetri ne demektir, Asimetri ne demektir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Asimetri Nedir,
Simetri Nedir
İki şeyin birbirine benzeşmesi ve uyumuna simetri denir. Asimetri ise simetrinin tersidir. Simetri bir denge ve orantı kavramıdır.Simetrik şekiller birbirlerine tamamen uyar ve aralarındaki benzerlik mükemmelliği – kusursuzluğu temsil eder. Aynadaki haliniz olarak da düşünebilirsiniz. Yüzünüzün aynadaki yansımasının yüzünüzün simetrisi olduğunu bilmeniz bunu anlamaya yeter. . Matematik – Fizik hep bunlarla ilgilenir. Mimari simetri de ayrıca vardır. Bir çok mimari eser simetrik inşa edilmiştir.
 
Simetri, bir nesnenin bölünerek ayna düzlemine göre iki yarıya ayrıldığında tam bir uyum ve benzerlik göstermesi durumunu ifade eder. Bir diğer deyişle, şeklin iki tarafı birbiriyle tamamen örtüşür. Simetri genellikle düzenli, dengeyi sağlayan ve estetik bir görünüm sunan yapıların önemli bir unsuru olarak kabul edilir. Matematik, fizik, sanat ve mimarlık gibi birçok alanda simetri kavramı önemli bir yer tutar.

Asimetri ise simetrinin tam tersi olarak tanımlanabilir. Asimetrik bir yapıda ise bölündüğünde simetrik olmayan, farklı özelliklere sahip iki yarı elde edilir. Asimetri, düzensizlik, dengesizlik ve farklılık anlamına gelir. Doğadaki canlı organizmalar genellikle asimetrik yapılara sahiptir. Aynı şekilde sanat eserlerinde de asimetri kullanılarak farklı bir denge ve etki oluşturulabilir.

Simetri ve asimetri kavramları, yapılarda, sanat eserlerinde, doğadaki canlılarda ve geometrik şekillerde dikkate alınan önemli özelliklerdir. Bu kavramlar, bir nesnenin düzeni, dengeyi ve estetiği üzerinde etkili olabilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri