Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şiveydiz Yemeği (Antep)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı İçin Malzemeler
500 gr yeşil sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram haşlanmış dana eti
2 büyük kase yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sarımsakları güzelce yıkayıp yeşil yeri başka beyaz sap kısmı başka 2 cm biçiminde doğuyoruz.
Tencereye az zeytinyağ koyup sap kalın beyaz kısmını evvel atıp,üzerine tuz da atıp,kapağını kapatıp kavuruyoruz.
10 dk sonra kalın kısım biraz kavrulunca yeşil kısmı da atıyoruz.
Önceden haşladığımız nohutu da içine atıyoruz.
Etiniz evvelce nohut ile haşlanmışsa o kâfi ise onu koyabilirsiniz,yoksa diğer bir kapta kavurup nohuttan sonra atabilirsiniz.
Başka bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpıp ocakta kaynatıyoruz.
Yemeğimize de 2 su bardağı sıcak su ekleyip,yoğurt karışımını ekliyoruz.
Zeytinyağı cezvede kaynatıp,kepçeye naneyi koyuyoruz yağ yeterlice ısındığından emin olduktan sonra nane ile buluşturup yemeğe ekliyoruz.Afiyet olsun ♡.
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri