Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sosyalist Devlet nedir - Sosyalist Devlet ne demek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Sosyalist Devlet , Sosyalist Devlet nedir,Sosyalist Devlet nedemektir,

Sosyalist Devlet :
Üretim araçlarının mülkiyeti ve kullanma hakkı kamu adına devletindir. Devlet, üretimi kamu ihtiyaçlarını temel alarak planlar.

Sosyalist Devlet kavramı, üretim araçlarının mülkiyetinin ve kullanım hakkının kamuya ait olduğu bir sistemdeki devlet yapısını ifade eder. Bu sistemde, devlet üretim araçlarını kamunun yararına yönlendirir ve planlar. Yapılan planlamalar genellikle toplumun temel ihtiyaçlarını ve sosyal hedeflerini göz önünde bulundurarak yapılır. Bu şekilde sosyalist devlet, ekonomik faaliyetleri toplumun genel refahını artırmak ve eşitliği sağlamak amacıyla düzenler ve kontrol eder. Bu sistemde özel mülkiyetin kısıtlandığı ve toplumsal mülkiyetin ön planda olduğu bir anlayış benimsenir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri