S
SoruCevap
Sütsüz Yumurtasız Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı elenmiş un
Sütsüz Yumurtasız Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve portakal suyunu karıştıralım suyu ve sıvı yağını da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
Unu, portakal rendesini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına kek harcımızı dökelim.
En son üzerine kuru üzümleri serpiştirelim (Dibe çökmemesi için en son fırına vermeden evvel serpiştiriyoruz)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim (Fırınlar ortasında pişirme müddeti farkedebilir) afiyet olsun.
Sütsüz Yumurtasız Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı elenmiş un
Sütsüz Yumurtasız Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve portakal suyunu karıştıralım suyu ve sıvı yağını da ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
Unu, portakal rendesini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına kek harcımızı dökelim.
En son üzerine kuru üzümleri serpiştirelim (Dibe çökmemesi için en son fırına vermeden evvel serpiştiriyoruz)
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim (Fırınlar ortasında pişirme müddeti farkedebilir) afiyet olsun.
Sütsüz Yumurtasız Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı