Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tam Buğday Unlu Ekmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı yoğurt

Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
Orta kısmını havuz üzere açalım.
Mayamızı, şekeri ekleyelim üzerinede ılık suyu ekleyip yoğuralım 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizi ıslatıp hamurun havasını yoğurarak alalım ve hafif unlanmış tezgaha koyalım eşit modüllere bölüp elimizle şekillendirelim.
Tepsiye yerleştirip üzerine nemli bir bez serelim 15- 20 dakika tepside mayalansın.
Bir fırın tepsisine yahut sağlam bir kaseye su ekleyip fırının alt tarafına koyalım.
Ekmeklerin üzerini fırça ile çırptığımız yoğurttan sürelim.
Üzerine kesikler atıp fırına koyalım 250 derecelik fırında pişirelim.
Fırındaki suyu ekmekler pişene kadar fırından almayın.Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri