Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kısır
1,5 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı narekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
4-5 kısım yeşil soğan
4-5 yaprak marul
1 adet küçük kapya biber
1 adet yeşil sivri biber
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-1,5 tatlı k tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber

Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kabın içerisine bulguru alalım üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ek edelim.
Bir iki tıp karıştırın ve üzerini kapatıp suyunu çekene kadar bekletin.
Diğer tarafta küçük uygun bir tavanın içerisine sıvı yağını alalım ve soğanları ekleyip kavuralım.
Kavurulan soğanların üzerine salçaları tuzu ve baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
Bulgurun üzerine sosu ek edip güzelce yoğurun.
Doğranmış yeşillikleri, biberleri, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Servise hazır afiyet olsun

Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri