Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tane Tane Pirinç Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriyesi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
3 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı karabiber

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı

Pirinçlerimizi yeterlice yıkayıp nişastasını akıtalım.
Sıvıyağımızı tencereye alıp üzerine arpa şehriyemizi ekleyelim.
Rengi dönene kadar kavuralım.
Pirincimizi, tuzumuzu ve kesme şekerimizi ekleyip 7 dk kavuralım.
Tereyağımızı ekleyip 1 dk daha kavuralım ve suyumuzu, 3 damla limonumuzu ve karabiberimizi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu güzelce çekene kadar pişirelim ve altını kapatıp demlemeye bırakalım.
Sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri