Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuk Kalamar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
1 kg tavuk göğsü
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1,5 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 şişe soda (maden suyu)
1,5 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak biçimde kesilir.
Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip yeterlice harmanlanır.
Sos için, yumurta ve soda güzelce çırpılır.
Un, tuz ve karbonat eklenip yeterlice çırpılır.
Tavuklar eklenip güzelce karıştırılır, ben gündüzden yapıp akşama kadar bekletiyorum vaktiniz dar ise buzdolabında 10-15 dk bekletebilirsiniz.
Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Afiyet olsun.

Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri