Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuklu Kozalak Mantısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
1 kesim tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tavuklu Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı

1 yufka 16 yahut 20 eşit modüle kesilir.
Her bir kesim pipete sarılıp ucu suya batırılıp yapıştırılır ve pipettten çıkarılır.
Yeteri kadar kızgın yağda hazırlanan yufkalar kızartılır.
Zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur.
Küçük küpler formunda kesilmiş olan tavuklar ek edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Salçası koyularak kavrulur.
Üzerine tuzu baharatları suyu ek edilerek pişirilir.
Kızarmış yufkalar tabağa yerleştirilir.
Az su ile ezilmiş süzme yoğurt ortaya dökülür.
Üzerine hazırlanan tavuk dökülür.Afiyet olsun.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri