Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tereyağlı Pirinç Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
1.5 su bardağı sıcak su (Pirinci ıslamak için)
2.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Misafirlerim haberli geliyor pilavı onlar gelince pişiririm sıcak olsun fakat çok mu beklerler dersen tam bu tanım sana nazaran. Evvel sen pirinçleri sıcak suyla isliyoruz hem tane tane oluyor hemde çarçabuk pişiyor ‍.
1 su bardağı pirinci 1. 5 su bardağı suyla bi kapta ıslatıyoruz. (yarım saat beklese yeterli).
Sıvı yağ ve tereyağı tavada eritiyoruz.
Eriyen yağın içine arpa şantiyeleri ek edip kızarana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan şehriyelerinin üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ek ediyoruz.
Pirinçlerde biraz kavruluyor.
Kavrulan pirinçlerin içine 2. 5 su bardağı sıcak su ek edip 1 tatlı kaşığı da tuzu ek edip bi karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz.
Ortalama 15 dk da pişti. Notirincin pişme müddeti ve su ölçüsü pirincin kalitesine nazaran değişiklik gösterebilir.
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri