Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Umran S. İnan

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
340.048
Çözümler
6
Tepkime puanı
603
Puan
113
Credits
686
Unvan
Prof. Dr.


Doğum Tarihi
8 Aralık 1950


Şehir
Erzincan


Burç
Yay

8 Aralık 1950, Erzincan doğumludur. 2009 yılından beri Koç Üniversitesi (KÜ) Rektörü olarak görev yapmaktadır.
1972 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İnan, 1973 yılında aynı üniversitede yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1977 yılında Stanford Üniversitesi’nin (SÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden jeofizik ve çok düşük frekanslı radyo bilimi dalında doktora derecesini aldı. Aynı üniversitede bir süre araştırmacı ve yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra, 1982’de tam kadrolu öğretim üyesi olarak atandı.
1985 yılında doçent, 1992 yılında profesör oldu. KÜ rektörlüğüne getirildiği 2009 yılına kadar SÜ’de akademisyen olarak görev yaptı ve jeofizik, yakın uzay, iyonosfer ve atmosfer fiziği, radyasyon kuşakları, elektromanyetik dalga-temel parçacık etkileşimi ve çok düşük frekanslı radyo bilimi alanlarında çalışmalar gerçekleştirdi. Prof. İnan 1997-2010 yılları arasında SÜ’ye bağlı Uzay, Telekomünikasyon ve Radyo Bilimi Laboratuvarı’nın (STAR Lab) direktörlüğünü de yürüttü.
Uluslararası Radyo Bilimleri Birliği’nin (URSI) başkan yardımcısı olan Prof. İnan, aralarında Amerikan Jeofizik Birliği, Amerikan Fizik Derneği, Elektromanyetik Akademisi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Bilim Akademisi’nin de bulunduğu pek çok bilimsel kuruluşun üyesidir.
1998 yılında lisans düzeyinde ders vermede gösterdiği üstün başarı nedeniyle SÜ tarafından Tau Beta Pi Ödülü’ne, 1983, 1998 ve 2004 yıllarında Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Grup Başarı Ödülü’ne, 2007’de lisans düzeyinde araştırmaları teşvik konusunda gösterdiği üstün başarı nedeniyle SÜ tarafından Allan V. Cox Madalyası’na, 2008 yılında URSI ve Londra Kraliyet Derneği tarafından Appleton Ödülü’ne, 2010 yılında da TÜBİTAK Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.
1993 yılında ABD Antarktika Servis Madalyası’nı da kazanmış ve bu nedenle Antarktika’daki tepelerden birine “İnan Tepesi” adı verilmiştir.
Prof. İnan Engineering Electromagnetics (Aziz İnan’la birlikte; 1998), Electromagnetic Waves (Aziz İnan’la birlikte; 1999), Principles of Plasma Physics for Scientists and Engineers (Marek Gołkowski’yle birlikte; 2011) ve Numerical Electromagnetics (Robert A. Marshall’la birlikte; 2011) başlıklı kitapların yazarıdır. Ayrıca hakemli dergilerde 300’ün üzerinde makalesi yayımlanmıştır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri