Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

universitede gecme notu kac oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

imagesuniversitedegecmenotukacoldu5afa010fad355

Universite gecme notu kac oldu?
Avrupa Birliği'ne uyelik kapsamında yuksekoğrenimde kaliteyi artırmak, Avrupa'daki universitelerle uyumu sağlamak acısından başlatılan Bologna Sureci nedeniyle bircok oğrenci okulu uzattığını ve eğitim hayatını sonlandırma aşamasına geldiğini soyledi

Kocaeli Universitesi'nde de uygulamaya konulan surec birinci ve ikinci sınıf oğrencilerini kapsıyor Bologna sureci oncesinde ders gecme notu 50 olduğu halde bu surec uygulamaya konulduktan sonra ders gecme notu 65'e yukseltildi Ayrıca butunleme sınavları kaldırılarak oğrencilerin derslerini kurtarma olanakları ellerinden alındı

Bologna Süreci Avrupa'da yükseköğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa'daki üniversiteler arasında uyumu sağlamak amacıyla başlatılmış bir süreçtir. Bu süreç, ülkemizde de uygulanmaya başlanmış olup birçok üniversite öğrencisi için önemli değişikliklere neden olmuştur.

Kocaeli Üniversitesi'nde de bu süreç kapsamında birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini etkilemektedir. Öncesinde ders geçme notu genellikle 50 iken, Bologna Süreci uygulamaya konulduktan sonra bu not 65'e yükseltilmiştir. Ayrıca, bu süreçte bütünleme sınavları kaldırılmış ve öğrencilerin derslerini kurtarma olanakları da sınırlanmıştır.

Öğrencilerin bu değişikliklere uyum sağlaması ve eğitim hayatlarını etkili bir şekilde sürdürmeleri oldukça önemlidir. Bologna Süreci, Avrupa'daki eğitim standartlarına uyum sağlama konusunda önemli bir adım olsa da öğrencilerin bu süreçte karşılaştıkları zorluklar ve değişikliklere adaptasyon süreçleri dikkate alınmalıdır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri