Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 1 buçuk 2 buçuk su bardağı ortası un

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel süt, yumurta ,tuz, kabartma tozu bir kaba alınır.
Kaşıkla güzelce karıştırılır.
Ardından hamur ele yapışmayan yumuşak hale gelene kadar un eklenip güzelce yoğurulur.
Ardından hamur üzeri örtülüp 15- 20 dk dinlendirilir.Bu mühlet kıymetli bekleyince kabartma tozu daha âlâ etkinleşir pişileriniz daha balon balon olur.
Ardından hamur merdaneyle açılır küçük küçük kesilip bol kızgın yağda kızartılır.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Not:sütünüzü ne kadar çok artırırsanız o kadar çok un masraf ve hamurunuz o kadar artar. Şayet hamur kızartması ölçünüzü artırmak isterseniz süt ölçüsünü artırabilirsiniz.

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri