Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

(Yenilenmiş) Tas Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo et (dana tranç)
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet havuç
2 adet orta uzunluk patates
1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
1 çay kaşığı yedi türlü

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeğin üretimine dana tranç etlerimizi kuşbaşı formunda doğrayarak başlayalım.
Yağ kullanmadan ısıttığımız yapışmaz tenceremize etlerimizi alıp süratlice kavuralım.
Renkleri dönen etimize sıvı yağ ek edip kavurmaya devam edelim.
Pişmeye başlayan etimize bir tutam tuz ekleyerek ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup etlerle birebir boyutta doğrayalım.
Soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım ve dondurucudan bir çay bardağı bezelye çıkaralım.
Etlerimizin köpüğünü alarak suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken etlere havuçları ekleyerek düzgünce kavuralım.
Havuçların rengi dönünce kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyelim. Patatesler de yavaşça kavrulunca bezelyeleri ek edip karıştıralım.
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Pişirme sürecini denetimli bir biçimde yapıp yemek kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra etin ve patatesin pişip pişmediğini denetim edelim.
Her ikisi de pişmişse; kekik, tuz ve başka baharatları ekleyip yemeğimizi bir iki dakika kadar daha kaynatarak tatlandıralım.
Püf noktaları etimiz taze değilse birinci pişirme sürecinde düdüklü tencere kullanabiliriz.
Bezelyeler dondurulmuş değil de konserve ise yemeğin pişmesine 3-4 dakika kala eklemeliyiz.
Orijinal tas kebabına sarımsak da konur ve sadece tuz ve kekikle tatlandırılır. Fakat yemeğin bu formda daha lezzetli olduğu konusunda hayli iddialıyım. Afiyet olsun.
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri