S
SoruCevap
Misafir
Yufkalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
2,5 adet yufka
300 gram kıyma
2 adet orta uzunluk kuru soğan
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme olmasın)
4 su bardağı su
Tuz (salçanın tuz oranına göre)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Yufkalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları incecik doğrayıp kıyma ve biraz tuzla karıştırıp iç malzemeyi hazırlıyoruz.
Dilerseniz soğan ölçüsünü biraz artırabilirsiniz.
Yufkaları ortadan ikiye bölüp, böldüğümüz kısmına harcımızdan uzunca yayıyoruz.
Rulo biçiminde sarıp bir parmaktan az daha kalın kesip tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalarıda tıpkı süreci yapıyoruz.
20 dakika kadar 180 derecede ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Bu ortada sosunu hazırlıyoruz. Yağları tencereye alıp eriyince salçaları katıp kavuruyoruz.
Üzerine karabiberi gerekirse tuzunu atıyoruz ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Pembeleşen mantıyı fırından alıp sosunu üzerine döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
Fırında sosunu yeterlice çekene kadar bekletiyoruz.
Sonra fırından alıp birinci sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Yufkalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 adet yufka
300 gram kıyma
2 adet orta uzunluk kuru soğan
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme olmasın)
4 su bardağı su
Tuz (salçanın tuz oranına göre)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Yufkalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları incecik doğrayıp kıyma ve biraz tuzla karıştırıp iç malzemeyi hazırlıyoruz.
Dilerseniz soğan ölçüsünü biraz artırabilirsiniz.
Yufkaları ortadan ikiye bölüp, böldüğümüz kısmına harcımızdan uzunca yayıyoruz.
Rulo biçiminde sarıp bir parmaktan az daha kalın kesip tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalarıda tıpkı süreci yapıyoruz.
20 dakika kadar 180 derecede ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Bu ortada sosunu hazırlıyoruz. Yağları tencereye alıp eriyince salçaları katıp kavuruyoruz.
Üzerine karabiberi gerekirse tuzunu atıyoruz ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Pembeleşen mantıyı fırından alıp sosunu üzerine döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
Fırında sosunu yeterlice çekene kadar bekletiyoruz.
Sonra fırından alıp birinci sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Yufkalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı