S
SoruCevap
Misafir
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1.5 bardak yulaf unu
Yarım bardak beyaz un
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan biraz az ılık su
Ekşi maya
1 avuç dövülmüş ceviz
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve ceviz hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba koyalım.
Suyumuzu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayacak biçimde hamur elde edelim.
Üzerini yeterlice kapatıp, etrafını sararak mayalanmaya bırakalım. 2 saate kadar mayalandırdım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım. Dövülmüş cevizlerimizi ekleyip, bir çeşit yoğuralım.
Ardından ekmek kalıbınıza yağlı kağıt sererek ve istediğiniz hali verelim.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 bardak yulaf unu
Yarım bardak beyaz un
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan biraz az ılık su
Ekşi maya
1 avuç dövülmüş ceviz
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve ceviz hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba koyalım.
Suyumuzu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayacak biçimde hamur elde edelim.
Üzerini yeterlice kapatıp, etrafını sararak mayalanmaya bırakalım. 2 saate kadar mayalandırdım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım. Dövülmüş cevizlerimizi ekleyip, bir çeşit yoğuralım.
Ardından ekmek kalıbınıza yağlı kağıt sererek ve istediğiniz hali verelim.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı