Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinli Açma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Zeytinli Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 adet yumurta (Beyazı içine sarılar üstüne)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak sert hamurda olmayacak)
İçi için
Zeytin ezmesi

Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar
Öncelikle derin yoğurma kabına maya, tuz, şeker ve ılık olan süt ve suyu koyalım karıştıralım.
10 dk kadar mayayı etkinleşmeye bırakalım.
Akabinde sıvı yağ, yumurta beyazı, yoğurtta ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz lakin çok sert bir hamurda olmamalı.
Bezelere ayırarak merdane yardımıyla fotoğrafta gördüğünüz üzere açabilirsiniz.
İçerisine zeytin ezmesi sürüp kenarlarından içe hakikat kapatalım ve saralım.
Öbür hamurlara da tıpkı süreci yapalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 20 dk pişti.
Fırın ayarı ve müddeti değişkenlik gösterebilir.
Pişmiş hallerini tam çekemedim çocuklar sıcak sıcak kapış kapış edince elimde bu kadar kaldı affola. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri