Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zülfü Livaneli Kimdir Hakkında Kısa Bilgi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Zülfü Livaneli Hayatı Hakkında Bilgi
Zülfü Livaneli Kimdir Biyografisi




Film yönetmeni, yazar, besteci ve şarkıcı Ömer Zülfü Livaneli 1946 yılında Konya Ilgın'da doğdu. Sinemaya ilgisi özgün film müzikleri yapmakla başladı. Başarılı müzik kariyerinde, "Otobüs", "Hazal", "Yılanı Öldürseler", "Yol", "Sürü" ve "Şirin'in Düğünü" gibi filmler dahil onbeşten fazla sinema filmi için müzik besteledi. Müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı. Eserleri John Baez, Maria Farandouri gibi sanatçılar tarafından yorumlandı.

Livaneli, bugüne kadar üç uzun metrajlı film yönetti; "Yer Demir Gök Bakır (1987)", "Sis (1989)" ve "Şahmeran (1993)". Valencia Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ve 1989'da Montpelier Film Festivali'nde "Altın Antigone" ödülüne layık görüldü. "Sis", "En İyi Avrupa Film Ödülü"ne aday gösterildi.

Filmleri Türkiye, Fransa, Almanya, İsviçre, ABD ve Japonya'da gösterime girdi ve BBC, WDR, İspanya, Kanada ve Japon televizyonları gibi bir çok televizyon şirketine satıldı.

Ekim 1986'da Cengiz Aytmatov'un daveti üzerine Federico Major, Yaşar Kemal, Arthur Miller ve diğer ünlü sanatçı ve düşünürlerin katıldığı Kırgızistan ve daha sonra Wengen, Granada ve Mexico City'de toplanan Issyk - Kul Forumu'nda yer aldı.

Livaneli; Elia Kazan, Jack Lang, Vanessa Redgrave, Arthur Miller, Mikhail Gorbaçov gibi ünlü kişilerle birlikte dünya kültürünün ilerlemesi ve dünya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere çalışmalarda bulunmuştur.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri