Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2025 dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi miktarları belli oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

2025 dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi miktarları belli oldu​

Dul ve yetim maaşı alanlar için 2025 yılına ait bayram ikramiyeleri belirlendi. Hisse oranlarına göre farklı miktarlarda ödeme yapılacak olan ikramiyeler, bu yıl 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişiyor. İkramiye ödemeleri, aylık alınan bankalar aracılığıyla otomatik olarak yapılacak.
170827061-para2.jpg

170827592-para3.jpg

170827139-para4.jpg

170827405-para6.jpg

170827655-para8.jpg

Emekli bayram ikramiyeleri, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda hesaplara aktarılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara ödenen ikramiyeler de hisse oranına göre ödendiğinden farklı miktarda hesaplara geçecek.
Dul ve yetim maaşı alanların ikramiyelerden yararlanmak için ayrıca bir başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Aylık alınan bankalar aracılığıyla ödemeler yapılacak. Dul ve yetim maaşı hisse oranına göre yüzde 25, 50 ve 75 olarak ödeniyor.
Peki Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar zamlandı?
Peki Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar zamlandı?
2025 DUL VE YETİM MAAŞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
2025 DUL VE YETİM MAAŞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
2025 yılında bayram ikramiyesi tutarları, yeniden belirlendi. AK Parti Grup Başkanı Güler, yaptığı açıklamada yeni ikramiyenin 4 bin lira olduğunu açıkladı.
Dul ve yetim maaşı alanlar hisse oranlarına göre bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanacak. Vefat eden sigortalının eşine çocuk olmaması durumunda bayram ikramiyesinin yüzde 75’i ödenecek. Çocuk olması durumunda ise yüzde 50 ödeme alınacak. Ölüm aylığı alanlar ise ikramiyeni yüzde 25’inden yararlanacak.
Dul ve yetim maaşını yüzde 75 hisse oranına göre alanlar 3.000 lira alacak.
Dul maaşı olarak yüzde 50 hisse oranında ödeme alanların ikramiyesi ise bu yıl 2 bin lira olarak ödenecek.
Ölüm aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranına göre ödeme yapılanlara ise ikramiye olarak 1.000 lira ödenecek.
BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?
BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alıyor.

Evet, 2025 yılına ait dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi miktarları belirlendi. Bu yıl bayram ikramiyeleri hisse oranlarına göre farklı miktarlarda ödenecek. İkramiye ödemeleri aylık alınan bankalar aracılığıyla otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Dul ve yetim maaşı alanların bayram ikramiyesinden yararlanmak için ayrıca bir başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Bayram ikramiyeleri, vefat eden sigortalının durumuna ve hisse oranına göre yüzde 25, 50 ve 75 olarak ödenecektir.

2025 bayram ikramiyesi tutarlarına göre:
- Yüzde 75 hisse oranına sahip dul maaşı alanlar 3.000 TL
- Yüzde 50 hisse oranına sahip dul maaşı alanlar 2.000 TL
- Yüzde 25 hisse oranına sahip ölüm aylığı alanlar ise 1.000 TL ikramiye alacaklar.

Bayram ikramiyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri tarafından alınmaktadır. Bu kapsamda olan kişiler belirli bir ikramiye almaya hak kazanmaktadır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri