Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
200 gram beyaz peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm sıvı materyaller karıştırıldıktan sonra şeker, tuz ve kabartma tozu eklenir.
Daha sonra denetimli bir biçimde un eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde hamurdan modüller alınıp, avuç içi büyüklüğünde açılır ve peynirli harç hamurun içine konulup, mekik formunda kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenip, 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamuru bir gece evvelce hazırlanabilir. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri