Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

AUM nedir Finans?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

AUM nedir Finans?​

Yönetim altındaki varlıklar (AUM), bir kişi veya kuruluşun müşteriler adına yönettiği yatırımların toplam piyasa değeridir. Yönetim tanımları ve formülleri altındaki varlıklar şirkete göre değişir.

AUM açılımı nedir?​

Anlamı, her şeyi bilmek, her yerde bulunmak ve mutluluktur. Pek çok kadim metinde adı geçen evrensel bir kelimedir ve evrensel titreşimin sembolüdür. Evrenin yaradılışı sırasında meydana gelen büyük patlama esnasında ilk olarak “AUM” sesinin çıktığı söylenir.

AUM nasıl söylenir?​

AUM nasıl söylenir?
Hem bir ses hem de anlam ve derinlik açısından zengin bir semboldür ve doğru söylendiğinde aslında AUM olarak duyulur. Aum aslında dört heceden oluşur: A, U, M ve sessiz hece. İlk hece, uzun bir “huşu” olarak telaffuz edilen A’dır. Ses boğazınızın arkasında başlar ve siz onu uzatırsınız.

Mantranın anlamı nedir?​

Mantranın anlamı nedir?
Mantra, genellikle Sanskritçe olan dini hece veya şiirdir. Kullanımı mantra ile ilişkili ve okul ve felsefesine göre değişiklik gösterir. Esasen ruhani kanallar olarak kullanılırlar, kelimeler ve oluşan titreşimlerden faydalanarak kişinin daha yüksek bir bilince ulaşmasını amaçlar.

Bankacılıkta Aum ne demek?​

Yönetim altındaki varlıklar (AUM), menkul kıymetlerin toplam piyasa değeridir. Menkul Kıymetler Satılabilir menkul kıymetler, hisse senetleri veya halka açık bir şirketin borçlanma senetleri için ihraç edilen sınırsız kısa vadeli finansal araçlardır.

OM mu Aum mu?​

“aum” olarak yazılan, sanskritçe’de “a” ve “u” harfleri yanyana geldiğinde “o” sesi verdiği için “om” olarak telafuz edilen bir sözcüktür.

Om meditasyonu nasıl yapılır?​

Om meditasyonu nasıl yapılır?
Hakkında Meditasyon: Rahatın kapandığı ve tamamen rahat hissettiği yer. Gözlerinizi kapatın ve kaslarınızın ve sinirlerinizin gevşemesine izin verin. Kaşlarınızın arasındaki boşluğa odaklanın ve sakin olun. Bilinçli zihninizin sessiz olmasına izin verin ve hiçbir şey düşünmeyin, sadece konsantre olun.

AHAM Mantrası ne demek?​

AHAM Mantrası ne demek?
Soham Sanskritçe’de “Ben O’yum veya O Benim” anlamına gelen Hindu mantrası. Soham şeklinde söylenir. “Sah” “O”, “Aham” ise “Ben” demektir ve bireysel ruh ya da Jiva’nın Brahman veya Yüce Benlik ile özdeşliğine işaret eden bir mantradır.

OM namah Shivaya ne işe yarar?​

“Om Namah Shivaya” mantra’sı zihni arındırır, düşünceleri temizler, hafızayı güçlendirir, yaratıcılığı aktivize eder. Aynı zamanda çok güçlü koruma mantra’sıdır. Bu mantra her yerde ve her zaman tekrarlanabilir. Günde en az 5 kez okunması tavsiye edilir.

Pa ne demek Finans?​

PA kısaltması ne demek? abbreviation for per annum (= each year): a salary of $120,000 p.a. p.c.m.

Om Shanti Om ne demek?​

Om Shanti Om ne demek?
“Om Shanti” iç barış indükler bir kutsal sesi. “OM”, Evrensel bir kutsal kelime, Tüm özüdür mantra ve tüm evrenin hayran kalacaksınız ilkel ses. “Shanti” “Barış” demek bir Sanskritçe kelimedir.

AUM finans terimi genellikle "Assets Under Management"ın kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bu terim, bir kişi veya kuruluşun müşteriler adına yönettiği yatırımların toplam piyasa değerini ifade eder. Yani, bir finansal kuruluşun sorumluluğu altında bulunan varlıkların toplam değerini temsil eder. Yönetim altındaki varlıkların büyüklüğü, bir şirketin başarısını, büyümesini ve kazancını etkileyen önemli bir ölçüttür.

AUM açılımı genellikle "Assets Under Management" yani Yönetim Altındaki Varlıklar olarak bilinir ve finans sektöründe sıkça kullanılan bir terimdir. Ancak, bahsedilen metinde AUM'nin farklı bir açılımı olan "Anlamı, her şeyi bilmek, her yerde bulunmak ve mutluluktur." ifadesine yer verilmiştir. Bu açıklama genellikle Hinduizm ve Yoga gibi eski geleneklerde kullanılan kutsal bir ses ve sembol olan "AUM" ile ilişkilidir. AUM, evrensel bir kelimedir ve evrensel titreşimin sembolü olarak kabul edilir.

AUM / OM sesini doğru şekilde söylemek büyük bir önem taşır. AUM, dört heceden oluşur: A, U, M ve sessizlik. İlk hece olan "A", uzun bir sesle telaffuz edilir ve ses boğazın arkasından gelir. Diğer heceler de derinlik ve anlam yükü taşır. AUM'un doğru şekilde telaffuz edilmesi, mantraların gücünü ve etkisini artırabilir.

Mantra, genellikle dini metinlerde kullanılan ve tekrarlanan ses veya kelime gruplarıdır. Mantraların amacı, kişinin zihinsel durumunu değiştirmek, ruhsal bir denge ve huzur sağlamak veya yüksek bir bilince erişmesini desteklemektir. Mantraların anlamları ve etkileri, kullanılan dil ve geleneğe göre değişiklik gösterebilir.

Bankacılıkta "AUM" terimi, yönetilen varlıkların toplam piyasa değerini ifade eder. Bu varlıklar genellikle menkul kıymetlerden oluşur ve bir finansal kuruluşun müşterileri adına yönettiği yatırımları temsil eder. "AUM" büyüklüğü, bir finansal kuruluşun etkinliğini ve pazar payını yansıtan önemli bir metriktir.

"OM" veya "AUM" terimi Sanskritçe kökenli bir kutsal ses ve semboldür. "AUM" şeklinde yazılan bu terim, "a" ve "u" harflerinin bir araya geldiğinde "o" sesi vermesi sebebiyle "om" olarak telaffuz edilir. Bu ses ve sembol Hinduizm ve Yoga gibi geleneklerde önemli bir yere sahiptir.

Om meditasyonu, zihni sakinleştirmek, odaklanmayı artırmak ve iç huzuru bulmak için kullanılan bir meditasyon türüdür. Meditasyon esnasında odaklanılan "Om" sesi, meditatif durumun derinleşmesine ve ruhsal dengeye ulaşmaya yardımcı olabilir. Gözlerin kapatılması, kasların ve sinirlerin gevşemesine izin verilmesi meditasyonun etkisini artırabilir.

"Aham" mantrası, Sanskritçe kökenli bir Hindu mantra olup, "Ben O'yum veya O Benim" anlamına gelir. "Soham" şeklinde de telaffuz edilen bu mantra, bireysel ruhun evrensel benlik veya Yüce Benlik ile özdeşliğine işaret eder.

"Om Namah Shivaya" mantra'sı Hinduizm'de önemli bir yere sahip olup, Lord Şiva'ya ithaf edilen bir mantra olarak bilinir. Bu mantra zihni arındırmaya, düşünceleri temizlemeye, hafızayı güçlendirmeye ve yaratıcılığı artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca koruma amaçlı kullanılan güçlü bir mantradır ve her zaman tekrarlanabilir.

"Om Shanti Om" ifadesi, "Om Shanti" ve "Shanti" kelimelerinin birleşiminden oluşur. "OM" evrensel bir kutsal kelimeyi temsil ederken, "Shanti" ise barış ve huzuru ifade eder. Bu ifade iç huzur ve barışı simgeler.

Eğer AUM terimi finansal veya Hinduizm ve Yoga gibi alanlarda daha fazla detay içeren bir konu hakkında bilgi almak isterseniz ben buradayım. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri