Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayris Alptekin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Credits
637
Ayris Alptekin Biyografisi
Ayris Alptekin, 1993 yılında istanbul’da doğmuştur. Babası manken ve eski oyuncu Yaşar Alptekin’dir. Annesinin adı Nilgün Altınyayla’dır. Anne ve babası 1995 yılında boşandıktan sonra babası ve babaannesi yanında büyümüştür. Güzel sanatlar lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Yazarlığı Bölümü’nde okumaya devam etmektedir. 2003 yılından beri Galata Kuledibi’ndeki faaliyet göstern “Galataperform”da kolektif metinler yazıp sergilemektedir.
Ayris Alptekin, 2013 yılında yönetmenliğini Zeynep Dadak ve Merve Kayan‘ın yaptığı “Mavi Dalga” adlı sinema filminde Onur Saylak, Barış Hacıhan, Hazal Kaya ile birlikte oynadı. Bu film 50. Antalya Film Şenliğinde En iyi senaryo ve En iyi kurgu ödülünü aldı. Ayris Alptekin de 25. Ankara Uluslararası Film Festivalinde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.
Ödülleri : 2013 – 25. Ankara Uluslararası Film Festivali – Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülü – Mavi Dalga
Filmleri ve Dizileri : 2012 – Jin (sinema filmi ) 2013 – Mavi Dalga (sinema filmi ) 2014 – Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda (oyuncu ve yönetmen) (belgesel)

Ayris Alptekin, 1993 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası manken ve eski oyuncu olan Yaşar Alptekin, annesi ise Nilgün Altınyayla'dır. Ebeveynleri 1995 yılında boşanınca Ayris, babası ve babaannesinin yanında büyümüştür. Güzel Sanatlar Lisesi mezunu olan Ayris Alptekin, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Yazarlığı Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir. 2003 yılından beri Galata Kuledibi'nde faaliyet gösteren "Galataperform"da kolektif metinler yazıp sahnelemektedir.

2013 yılında yönetmenliğini Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın yaptığı "Mavi Dalga" adlı sinema filminde rol almıştır. Bu film, 50. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini almıştır. Ayris Alptekin ise 25. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Ayris Alptekin'in 2013 yılında "Jin" adlı sinema filmi, 2013 yılında "Mavi Dalga" adlı sinema filmi ve 2014 yılında "Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda" adlı belgeselde oyuncu olarak yer aldığı bilinmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri