Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayva Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk ayva
3 adet orta uzunluk elma ( rendelenmiş)
10 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı hibiskus
5 adet karanfil

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızın kabuklarını soyup orta göbeklerini oyup limonlu suya koyuyoruz.
Rendelenmiş elmayı göz kararı tarçın ile karıştırın.
Limonlu sudan alıp borcama dizip ortasına elma rendesi konulur.
Üzerlerine şekeri serpip ortalarına hibiskus ve karanfil koyuyoruz.
Suyunu üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede ayvalar yumuşayıp ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: soyulmuş ayva kabuklarını ve çekirdeklerini pişireceğimiz borcamın altına koyuyorum. Bu süreç pişerken şerbetinin kıvamlı ve kırmızı olmasını sağlar.
Pişen ayvalarımız kaymak eşliğinde servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri