Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayva Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet büyük uzunluk ayva
1 adet narın taneleri
1 su bardağı nar suyu
1 su bardağı su
Her ayvanın üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker
15 adet hibisküs
Ayvanın kabukları ve çekirdekleri
5 adet karanfil
Üzeri için:
Kaymak
Pişmaniye
Nar ve fıstık ile süsledim

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabuklarını soyalım ortadan bölüp içini temizleyip çekirdeklerini alalım .
Soyduğumuz ve ortadan böldüğümüz ayvaları suyun içine koyalım.
Uygun bir tencereye ayvanın kabuklarını, 1 adet narın tanelerini, hibisküs ve karanfili tencerenin içerisine koyalım .
Üzerine ayvalarımızı dizelim her ayvanın üzerine yazdığım ölçüde toz şekeri serpelim.
1 su bardağı sıktığımız narın suyunu ve olağan suyu ekleyip ocağın altını açalım.
Orta göz ocakta 1 saat ağzı kapalı pişirelim .
Bir saat sonunda ayvaları karşıt çevirip yarım saatte o denli pişirip servis tabağına alın.
Soğuduktan sonra kaymak ve pişmaniye ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun altını çok fazla açmayın orta gözün orta ateşinde pişirin.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri