Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bayatlamayan Krep

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Bayatlamayan Krep Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
2 su bardağı süt (yarı yarıya su da kullanılabilir)
1 çay bardağı yoğurt suyu yahut yoğurt
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
2 su bardağı un( ölçülü gidin undan una farklılık gösterebilir)
Tavayı yağlamak için ;
Sıvıyağ (fırça yardımıyla)
Ortasına;
Labne peyniri
Salam

Bayatlamayan Krep Tanımı Yapılışı

Bütün gereçleri kek kıvamında olacak formda çırpıyoruz.
Kekten daha akıcı bir kıvamı olacak.
Teflon tavaya koymadan evvel biraz yağlanıp koyulursa yapışmaz öteki kreplerde tavaya yağ dökmek istemez orta uzunluk tavaya bir kepçe kâfi olur.
Ben sürahi kullanıyorum dökmesi daha rahat oluyor.
Döküp tavayı elimizle çevirerek her yerine eşit olarak yayıp altını üstünü spatula yardımı ile çevirip pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Krepimiz hazır içine salam ile labne ahengi dayanılmaz oluyor .
Diye salamları dilimleyip üzerine labne peyniri sürüp sardıktan sonra dilimledim deneyenlere afiyet şifa olsun ❤.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri