Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı İçin Gereçler
1 adet bodrum mandalinası
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
1,5 tatlı kaşığı kuşburnu yada hurma
Yarım çay bardağı su
Cam rende

Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bodrum mandalinamızı yıkayalım. Gerimden cam rende yardımıyla bodrum mandalinamızın suyunu çıkaralım ve birtakım ince posalı yerlerini de suyuna ek edelim.
Akabinde uygun bir tencereye rendedekileri boşaltalım ve yarım çay bardağıylada suyu ekleyelim. Bir kaç cins karıştırdıktan sonra bebek irmiğimizi ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz kıvam alınca altını kapatalım. Ilıklaştıktan sonra mama kabına alalım.
Şayet tadı mayhoş geliyorsa kuşburnu özü, reçeli, marmelatı ekleyelim, şayet elinizde yoksa hurma özü, pekmezide olur. Bebişlere afiyet olsun.
Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri