Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bol Susamlı Simit

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Bol Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 (s) bardağı su (Ilık)
Yarım (s) bardağı sıvı yağ
1 (t) kaşığı tuz
4 (t) kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
4 (s) bardağı un
Yüzeyi için;
1,5 bardak su
Çeyrek su bardağı pekmez (Üzüm dut vs)

Bol Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şu sıvı yağ tuz şeker yumurta ve mayayı yoğurma kabına alalım, güzelce yoğuralım.
Daha sonra unu azar azar ekleyelim (Hamurun kıvamı önemli)
5-6 dk yoğuralım yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı daha sonra 20 dk mayalandıralım her simide 2 tane beze lazım 16 eşit modüle bölelim.
Daha sonra silindir olarak 2 hamuru açalım ve uçlarından tutup simit biçimini verelim saralım daha sonra suyumuza pekmezi su ile açalım.
Simitleri evvel pekmezli suya daha sonrada kavrulmuş susama batıralım bu tanımdan 8 adet simit çıkmakta.
Daha sonra tepsilere dizelim ve 30 dk tepsi mayası verelim.
Sonra evvelce ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Daha sonra nar üzere kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Bol Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri