Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çerkez Mantısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Çerkez Mantısı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
500 gram un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İç harç için;
500 gram patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sos için;
10 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul sumak ekşisi
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber

Çerkez Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz. Derin bir kaba unumuzu koyalım içine yumurta, tuz ekleyip, yavaş yavaş su ek ederek sert ve çok yumuşak olmayacak ortası hamurumuzu yoğuralım ve dinlenmesi için üzerini kapatalım.
İç harcımız için patateslerimizi soyalım yıkadıktan sonra 2 yahut 3 kesime dilimleyip tenceremize koyalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirelim.
Pişmiş olan patateslerimizi geniş bir tabağa alıp çatal ile ezelim başka bir tavada ince doğranmış soğanlarımızı sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kızartalım.
Biber ve domates salçasını ekleyip bir dk kızartıp, kapatalım. Üzerine karabiber, reyhan, tuz ekleyip karıştıralım harcımız hazır.
Hamurumuzu 3 bezeye ayıralım 1. Bezemizi çok ince olmayacak biçimde açalım ve çay bardağı ile hamurumuzu kesip harcımızı koyup yarım ay formunda kapatalım.
Pişmesi için derin ve geniş bir tencerenin yarısına kadar su ekleyelim ocağın altını yüksek ateşte açıp kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atıp gerisinden mantıları atalım ve 5 dk pişirelim.
Sos için; tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ isteğe nazaran 1 tatlı kaşığı margarini yahut tereyağı eritip 1 yemek kaşığı domates salça ezilen sarımsakları ekleyip kızartalım.
Kaynamış mantının suyundan 1 çay bardağı sosa ekleyip 2 dk pişirip kapatalım pişmiş mantımızın üzerine sosumuzu gezdirelim isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
Çerkez Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri