Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çiğ Köfte Suşi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Çiğ Köfte Suşi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince esmer bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
Yarım limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı pul biber (acı)
Yarım çay bardağı isot
1 çay kaşığı tuz
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası karışık)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Çiğ Köfte Suşi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Esmer bulgurumuzu derince bir kabın içinde 2 su bardağı kaynar su ile ıslatalım ve üstünü kapatıp 15 dk bekleyelim akabinde kuru soğanı ve sarımsağı rondodan geçirelim. (kuru soğanı sıkıp acı suyunu bulgura eklemeyin)
Bütün gereçleri bulgurun içine ekleyip yoğuralım.
Daha sonra blender’dan 5 dakika geçirelim.
Ben çiğköfteciden hazır lavaş aldım, her yerine gelecek halde bir ölçü köfteden alıp, ortasına maydanozda koyup sardım, sonra dilim dilim kestim tabaklara sunum yaptım
Bu biçimde yaparsanız çiğköfte suşi oluyor. Süslemesi, sunumu size kalmış geri kalan çiğköfteyi eldivenle sıkıp sıkıp, borcama yahut rastgele bir tepsiye dizelim. Üstünü süslemek için limon, maydanoz kol vs. Materyaller kullanabilirsiniz tavsiye ederim.
Çiğ Köfte Suşi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri