Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ev Baklavası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Konut Baklavası Tanımı İçin Gereçler
1 paket baklavalık yufka
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram çekilmiş fıstık, badem, ceviz yada fındık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Mesken Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu ek ettim kaynattım şerbeti kıvamı alana kadar 10 dakika daha kaynattım.
O ortada margarini eritip sıvı yağı ekledim bir taşım kızdırdım, ocaktan aldım.
Borcam uzunluğuna nazaran kestiğim baklavalık yufkayı bir kat yağladım bir kat serdim. 35 kat uyguladım20. katta çekilmiş ceviz serptim sıkı formda 15 kat daha tıpkı süreci yağlayarak dizdim kalan yağı üzerine döktüm. [*]Eşit dilimler halinde kestim 200 derece fırında 20 dakika pişirdim. [*]Fırından aldım birinci sıcaklığı geçince şerbeti döktüm konut baklavamız hazır yapacaklara afiyet olsun.
Konut Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri