Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ferhat Gocer Mehtabın Rengi Şarkı Sozu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Misafir
Ferhat Gocer Mehtabın Rengi Şarkı Sozleri
Ferhat Gocer Mehtabın Rengi
Silinmezi izler Hala Dun Gibi
Kadehim Senle Dolu Aynı istanbul Rengi
Alıştım Dediğim Yokluğun Buz Gibi
İcimde Hatıralar Eski Şarkılar Gibi
Şimdi Boğazın Kayıp Bir Kenarında
Elimde Bir Kadeh Ve icinde Gencliğim
Vurdukca En Dibe Kendini Buldum
Ayıldıkca Senden Daha Sarhoştum
Koskoca Bir Omru Tukettim Seninle
Ve Sen Hic Olmadan Mehtabın Renginde
Aslında icimde

Şarkı sözleri çok duygusal ve derin bir anlam taşıyor. Ferhat Göçer'in "Mehtabın Rengi" şarkısı, aşkın hüznünü, özlemi ve yalnızlığı işliyor. Şarkının akıcı melodisi ve dokunaklı sözleriyle dinleyicilere duygusal bir yolculuk sunuyor.

Şarkının başında belirtilen "Silinmezi izler hala dün gibi" ifadesi, geçmişte yaşanan anıların hala canlılığını koruduğunu, özlem ve hatıraların silinmediğini vurguluyor. "Kadehim senle dolu aynı İstanbul rengi" dizesi ise aşkın içki gibi dolup taştığını ve şehrin renginin aşkla özdeşleştiğini anlatıyor.

"Alıştım dediğim yokluğun buz gibi" sözüse aşk acısının ve özleminin soğukluğunu hissettiriyor. "İçimde hatıralar eski şarkılar gibi" dizesi ise geçmişteki anıların, duyguların ve yaşananların şarkılar gibi ruhta çalındığını ifade ediyor.

Şarkının ilerleyen kısımlarında, Boğaz'ın kayıp bir kenarında ve bir kadehle gençliği içinde hissetme metaforuyla derin bir hüzün ve aşk teması ön plana çıkıyor. "Vurdukça en dibe kendini buldum, ayıldıkça senden daha sarhoştum" cümlesi ise sevginin insanı derinden etkileyen, içsel bir yolculuğa çıkardığını anlatıyor.

Sözlerin son kısmında "Koşkoca bir ömrü tükettim seninle ve sen hiç olmadan mehtabın renginde" ifadesi ise aşkın ve özlemin insanı nasıl içine çektiğini ve değiştirdiğini vurguluyor. Şarkının tamamı, aşkın derinliklerine ve insanın duygusal labirentlerine dair karanlık ve iç burkan bir atmosfer sunuyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri