S
SoruCevap
Misafir
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
6 adet dondurulmuş piliç ızgara tava
Sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Başka gereçler;
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
2 adet havuç
2 adet patates
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, salça, sıvı yağ, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
Hazırlanan sosun içine dondurulmuş tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanarak karıştırılır.
Çok az yağlamış olduğumuz borcama soslanan tavuklar alınır, kalan sosa iri doğranmış domates, julyen doğranmış kapya biber, çarliston biber, havuç ve patatesler eklenerek sosa bulanır.
Akabinde soslanan sebzeler de fırın tepsisine yerleştirilir.
Kabın tabanında kalan sosta tavukların üzerine gezdirildikten sonra evvelden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 50-55 dakika pişmeye bırakılır.
Güzelce kızarıp pişen yemek fırından alınarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
6 adet dondurulmuş piliç ızgara tava
Sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Başka gereçler;
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
2 adet havuç
2 adet patates
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, salça, sıvı yağ, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
Hazırlanan sosun içine dondurulmuş tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanarak karıştırılır.
Çok az yağlamış olduğumuz borcama soslanan tavuklar alınır, kalan sosa iri doğranmış domates, julyen doğranmış kapya biber, çarliston biber, havuç ve patatesler eklenerek sosa bulanır.
Akabinde soslanan sebzeler de fırın tepsisine yerleştirilir.
Kabın tabanında kalan sosta tavukların üzerine gezdirildikten sonra evvelden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 50-55 dakika pişmeye bırakılır.
Güzelce kızarıp pişen yemek fırından alınarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.