Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fırında Sebzeli Tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
6 adet dondurulmuş piliç ızgara tava
Sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Başka gereçler;
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
2 adet havuç
2 adet patates

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, salça, sıvı yağ, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
Hazırlanan sosun içine dondurulmuş tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanarak karıştırılır.
Çok az yağlamış olduğumuz borcama soslanan tavuklar alınır, kalan sosa iri doğranmış domates, julyen doğranmış kapya biber, çarliston biber, havuç ve patatesler eklenerek sosa bulanır.
Akabinde soslanan sebzeler de fırın tepsisine yerleştirilir.
Kabın tabanında kalan sosta tavukların üzerine gezdirildikten sonra evvelden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 50-55 dakika pişmeye bırakılır.
Güzelce kızarıp pişen yemek fırından alınarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri