Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gunese cikinca neden kasiniyorum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Güneşe çıkınca neden kaşınıyorum?​

Güneş alerjisi olarak da bilinen güneş ürtikeri, güneşe maruz kalan ciltte kurdeşen oluşmasına neden olan güneş ışığına karşı nadir görülen bir alerjidir. Kaşıntılı, kırmızımsı lekeler veya şeritler genellikle güneşe maruz kaldıktan birkaç dakika sonra ortaya çıkar.

Güneşe alerjisi olan ne yapmalı?​

Güneşten kaynaklanan alerjilerinin tedavisinde genellikle kremler kullanılır. Kortikosteroid kremler, cildin kendini toplamasına yardımcı olur. Bunun haricinde ise ağız yoluyla alınan antihistaminler de tedavi sürecinde önemli bir yer tutar.

Güneş alerjisine ne iyi gelir krem?​

Güneş alerjisine ne iyi gelir krem?
Kortikosteroid içeren kremler deri reaksiyonlarını hafifletmede faydalıdır. Ağır durumlarda doktor, prednizon gibi hap formundaki kortikosteroidleri yazabilir. Bazı güneş alerjilerinde bir sıtma ilacı olan hidroksiklorokin (Plaquenil) faydalı olabilmektedir. Daha ciddi güneş alerjisi tablolarında fototerapi kullanılır.

Güneş kremi alerjisine ne iyi gelir?​

Güneş kremi alerjisine ne iyi gelir?
Güneş Kremi Alerjisinin Tedavisi ve Yönetilmesi
- Ağrı ve iltihabı hafifletmek için soğuk kompresler,
- Kalamin losyonu gibi cilt nemlendiricileri,
- Kaşıntıyı hafifletmek için antihistaminikler,
- Cilt iltihabını azaltmak için topikal kortikosteroidler.

Güneş kabarcıkları nasıl geçer?​

Bol su içilmelidir. Güneş yanığı vücudun susuz kalmasına sebep olduğundan günde 2-2,5 litre su içilmelidir. İyileşme aşamasına geçişte nötr nemlendirici kremler sürülmelidir. Kabarcıklar kalmamış ve güneş yanığının kızarıklığı hafiflemişse nemlendirici kremler sürülebilir.

Güneş alerjisi neden meydana gelir?​

Güneş alerjisi, güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınması sonucunda ciltte meydana gelmekte olan alerjik reaksiyonlardır. Güneş ışığına çıkıldığı zaman ciltte kaşıntı ve kabarıklıklar oluşur. Ciltte kurdeşen oluşmasına neden olur. Aynı zamanda nefes almada zorluk da meydana gelir.

Sıcak alerjisi nedir?​

Sıcak alerjisi nedir?
Sıcağa bağlı ürtiker (kurdeşen) nedir? Sıcağa bağlı ürtiker sıcak cisimlerle gelişen cilt reaksiyonudur. Sıcakla temas edildiği zaman kızarıklık, kaşıntı veya yanma şeklinde kendini gösteren ürtiker dediğimiz kurdeşen tablosu ortaya çıkar. Ürtikerin diğer tiplerine göre daha az görülür.
 
Güneşe çıkınca kaşınmanızın nedeni, güneşe maruz kaldığınızda cildinizde oluşan güneş alerjisi olarak da bilinen güneş ürtikeridir. Bu durum nadir görülen bir alerjik reaksiyondur ve genellikle güneş ışığına maruz kaldıktan kısa bir süre sonra kaşıntılı, kırmızımsı lekeler veya şeritler şeklinde ortaya çıkar.

Güneş alerjisi tedavisinde genellikle ciltteki reaksiyonları hafifletmek için kortikosteroid içeren kremler kullanılır. Bu kremler cildin kendini toplamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, antihistaminiklerin ağız yoluyla alınması da tedavi sürecinde önemli bir rol oynayabilir. Ağır durumlarda doktorlar, prednizon gibi hap formundaki kortikosteroidleri reçete edebilirler. Bazı durumlarda hidroksiklorokin gibi ilaçlar da faydalı olabilir. Daha ciddi vakalarda ise fototerapi uygulanabilir.

Güneş kremi alerjisi durumunda ise ağrı ve iltihabı hafifletmek için soğuk kompresler, kaşıntıyı hafifletmek için antihistaminikler, cilt iltihabını azaltmak için topikal kortikosteroidler ve cilt nemlendiricileri gibi yöntemler kullanılabilir.

Eğer güneşe maruz kaldığınızda sıcak alerjisi gibi reaksiyonlar görülüyorsa, bu durum sıcakla temas edildiğinde cilt reaksiyonu olarak kendini gösterir. Sıcakla temas sonucunda kızarıklık, kaşıntı veya yanma gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Ürtiker dediğimiz kurdeşen tablosu da bu durumun bir türü olabilir. Bu durum genellikle diğer ürtiker türlerine göre daha az görülür.

Sıcak alerjisi ve güneş alerjisi gibi durumlarla karşılaştığınızda doktorunuza danışmanız ve uygun tedavi yöntemlerini takip etmeniz önemlidir. Alerjik reaksiyonlar ciddiye alınmalı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınmalıdır.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri