M
Modoratör
Misafir
Hangi trafik işareti kontrollü demir yolu geçidine yaklaştığını belirtir?
Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26: Demiryolu geçidinin tam konumunu göstermek üzere bariyeri olmayan (kontrolsüz) demiryolu hemzemin geçitlerinin her iki tarafında da bulunur.Demiryolu geçidi ne demek?
Demiryolu Geçidi (Hemzemin Geçit): Karayolu ile demiryolunun aynı seviyede kesiştiği bariyerli veya bariyersiz geçitlere “demiryolu geçidi (hemzemin geçit)” denir.Onarım Yaklaşım Levhası Nedir?
Onarım Yaklaşım Levhası Nedir?Onarım Yaklaşım Levhası T-33f: Kaplamanın sürücülerin rahatça göremeyecekleri şekilde daraldığı kesimlerin ve çalışma mahallerinde yol üzerindeki yada yolun hemen yanındaki engellerin işaretlenmesi amacıyla kullanılır.
Yaya geçidi işareti ne anlama gelir?
Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.Kontrollü demir yolu geçidine yaklaşan sürücü nasıl hareket etmelidir?
Kontrolsüz demir yolu geçidine yaklaşan sürücüler nasıl hareket etmelidirler? Uygun mesafede mutlaka durmalıdırlar. Demir yolu tek hatlı ise hızlı bir şekilde geçmelidirler. Demir yolu çok hatlı ise yavaş ve dikkatli geçmelidirler.Yol ver işareti hangisi?
Yol ver işareti hangisi?Yol Ver Levhası TT-1: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.
Taşıt Yolu (Kaplama): Karayolunun genel olarak taşıt trafiğince kullanılan kısmına “taşıt yolu (kaplama)” denir.
Köprü Başı Levhası Sağ T-31a: Köprüleri uyarmak için köprü korkuluklarına monte edilir. Köprü Başı Levhası Sağ Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.
Refüj Başı levhası nedir?
Refüj Başı levhası nedir?Refüj Başı Ek Levhası T-34a: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır. Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.