Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Burgu Çörek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı haşhaş
Sıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)
1 yemek kaşığı şeker (Şekerli seviyorsanız 4- 5 kaşık ek edin)

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
En az 5 dk yoğurun. 45 dk mayalandırıp 6 -7 beze alın.
Sonra servis tabağı büyüklüğünde açıp haşhaştan sürün.
Bütün bezeleri üst üste koyup ortaları haşhaşlı olacak. Ancak en üste haşhaş sürmeyin.
Tepsi büyüklüğünde açıp 2 parmak kalınlığında kesin.
Kestiğiniz kesimler burgu yapıp tepsiye dizin tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece pişirin.
Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri