Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İçli Köfte (Buzluk İçin)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 fincan un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 silme çay kaşığı acı pul biber
Tuz
Sıcak su ( bulguru ıslatmak için )
İç harcı için ;
Yarım kilo kıyma
2 orta uzunluk soğan
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Maydanoz ( eşim sevmediği için ben kullanmadım )

İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulguru ve irmiği uygun bir kaba alıp şişmesi için ıslatalım.
Bulgurun düşmesini beklerken bi yandan 2 orta uzunluk soğanımızı ince ince doğrayıp yada blenderdan çekip hazır edelim. ( ben blender kullanıyorum ve soğanın acı suyunu sıkıyorum ).
Uygun bir kaba kıymamızı alıp kavuruyoruz. Hafifçe kavrulan kıymanın üzerine soğanlarımızı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Baharatlarını kendi damak lezzetinize nazaran ayarlayın.
İsteğe nazaran maydanozunu ek edip ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Artık gelelim içli köftemizin dış hamuruna. Soğuyan bulgur ve irmiğin üzerine salçalarını baharatlarını yumurtayı ve ununu ek edip güzelce yoğurmaya başlayalım. Pürüzsüz bir halde yoğurulması çok kıymetli. Sakız üzere yumuşak bir kıvam olucak.
Hamurumuz hazır olunca yanımıza bir kaba su koyalım ve başlayalım. Elimize mandalina büyüklüğünde bir beze alıp işaret parmağımızı ıslatıp ortasından bastırarak içini oyalım.
Daha evvel olması için baş parmağı ıslatıp içini güzelce bastırarak inceltelim.
İç harçtan 2 tatlı kaşığı koyup kapatalım. İşaret ve bas parmağımız ortasında bulgurun fazlasını arttırarak çevire çevire kapatalım ve tepsiye koyalım.
Tüm bulguru bu biçimde yaparak bitirelim.
Dilerseniz kızartma tencereniz de güzelce kızarta bilirsiniz. Yada buzluğunuza atıp dilediğiniz vakit tükete bilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri