Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalburabastı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Hamuru için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı yoğurt
3.5 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı iri kıyım ceviz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti yapıyoruz, 10 dakika kaynayınca limonu damlatıp beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz.
Unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğuruyoruz .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp silikon kalıba koyup yuvarlak şeklide elimizle bastırıyoruz .
İçine cevizi koyup kapatıyoruz. Fotoğraflarda daha uygun anlarsınız.
Tüm hamuru yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında 18o derecede kızana dek pişirin.
Tatlı sıcak şerbeti soğuk döküp birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun .
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri