Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kruvasan

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler[/b]
2 adet yumurta (akı içinde sarı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
Sürülebilir çikolata yahut peynir, maydanoz ya da dilediğiniz diğer harç
Hamurun ortası için;
150 gr tereyağı

Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ,süt ılık olacak formda bir kaba alınır,bütün gereçleri karıştırılır.
Yumurta sarıları ayırıyoruz üzeri için.
Yumuşak bir hamur elde edilir mayalama mühleti yok.
Direk 20 eşit kesime bölünür.
Her beze tabak boyutunda açılıp ortaları tereyağı ile yağlanarak 20 beze bitene kadar tıpkı süreç yapılır, son kata yağ sürmeyin.
1 saat buzdolabın da bekletilir ya da yarım saat buzlukta.
Daha sonra hamur açılır üçgen kesilip kruvasan formu verilir.
Yumurta sarısı sürülüp 200 derece de pişirilir.
Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri