Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kuş üzümü
1 buçuk su bardağı kuru üzüm
14 tane kuru incir (minik doğranmış)
14 tane kuru kayısı (minik doğranmış)
4 tane karanfil
1 çubuk tarçın
14 su bardağı su (gerekirse eklenebilir)
1 buçuk su bardağı toz şeker (gerekirse eklenebilir bizim için yeterliydi)

Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Genişçe bir tencereye yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveleri alalım.
Üzerine karanfil ve tarçını ekleyelim .
Suyunu dilerseniz birinci başta 12 bardak ekleyin isterseniz sevdiğiniz üzere yeniden ekleme yaparsınız .
Tencereyi ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım ,20 dk kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alalım .
Tarçını çıkartalım ,karanfili çıkartmadım isterseniz çıkarın .
İçersine şekerini ekleyip karıştıralım erisin.
Sonra oda ısısına gelince buzdolabında koruma edelim soğusun.
Soğuyunca lezzeti daha bi oturur bakıp isterseniz şeker eklemesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri