Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Malatya’ya Özgü Peynirli (Çökelekli) Pide

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı İçin Malzemeler
8,5 bardak un ( 950 gr)
4 su bardağı su 800 ml
Yarım paket yaş maya yada 1,5 yemek kaşığı toz maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç gereci için;
1 kilo çökelek beyaz peynir meskende hangi peyniriniz varsa yarı çökelek yarı beyaz peynirde kullanabilirsiniz
1 demet maydanoz
2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (Peyniriniz tuzluysa) kullanmayabilirsiniz.
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda kullanabilirsiniz)
Kullandığım bardak klasik su bardağı 200 ml


Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyumuzu mayamızı karıştırma kabına alarak güzelce karıştırıyoruz. Unumuzu dikkatli bir biçimde ek ediyoruz. Hamurumuzu en az 10 dakika yoğuruyoruz. Yoğrulan hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
Bu ortada iç harcımızı hazırlıyoruz. Bütün materyalleri karıştırma kabına alarak güzelce harcımızı karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu tezgahımıza alarak mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak bir 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
Hafif un serptiğimiz tezgahta merdaneyle biraz açıyoruz daha sonra elimizle oval hale getiriyoruz. İç harcından koyarak kayık formunda kapatıp elimizle biraz uzatıyoruz.
Fırınımızı evvelden 250 derecede ısıtıyoruz fırın tepsimize yağlı kağıt koyarak pidelerimizi yerleştiriyoruz. Isınan fırında 20 dakika da pidelerimizi pişiriyoruz. Dikkat ediyoruz fırından fırına farklılık gösterebilir.
Fırından çıkan pidelerimizin kenarlarına tereyağı yahut zeytin yağı sürerek servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Kalan bir kaç bezeyi de (Malatya) yağlı ekmeği yaptım sizlere de fikir olsun.

Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri