Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

namazda fatiha okumanın hukmu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
namazda fatiha okumanın hukmu nedir?

her rekatta Fatiha okumak; imamın, cemaatin ve yalnız başına namaz kılan kimsenin uzerine vaciptir Cunku bu konuda ki goruşlerin icinde en doğru ve en guzel olan goruş budur Rasulullah (sav) şoyle buyurur:

Kim bir namaz kılar da icinde Kur'an'ın anasını (yani Fatiha suresini) okumazsa o namaz eksiktirResulullah bu sozunu uc kere tekrar etti

Ebu Hureyre (r)'a Ama biz imamın arkasında oluyoruzdenildi O da şoyle cevap verdi:

İcinden oku Ben Resulullah (s)'in şoyle soylediğini işittim:

Allah buyurdu ki: Ben, namazı kulumla kendi aramda iki kısma ayırdım İstekte bulunduğu kısım kulumundur Kul elhamdu lillahi Rabbi'lalemindediğinde, Allah Azze ve Celle Kulum bana hamdettibuyurur Kul: erRahmanirrahimdediği zaman Allah Azze ve Celle Kulum beni sena etti (ovdu)bu¬yurur Kul: Maliki yevmi'ddindediği zaman ise Allah 'Kulum Beni temcid etti' buyurur Bir rivayette de Kulum işini Bana ha¬vale ettidiye buyurduğu bildirilmiştir Kul: İyyake na'budu ve iyyake nesta'indediğinde Allah: Bu benimle kulum arasındadır ve istekte bulunduğu kısım kulumundurbuyurur Kul: ihdina'sSırate'lMustakim, Sıratellezine en'amte Aleyhim, ğayri'lMağdubi Aleyhim vele'ddallindediğinde, Burası kulumundur, istekte bulunduğu icin kulumundurdiye buyurur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri