Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peynirli Ay Çöreği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Peynirli Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta akı (Sarılar üzerine)
1 paket instant maya (Kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
7 su bardağı un
İçine:
Beyaz peynir
Arasına:
Margarin ya da tereyağı

Peynirli Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt, maya ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
Diğer materyalleri içine ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim. Unu kesinlikle denetimli ekleyin. Hamurun üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım.
45 dakika sonra hamuru 20 bezeye ayıralım.
Her bir bezeyi elimizle yaklaşık tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Bir ucuna peyniri koyup peynir örtülecek formda hamurun ucunu katlayalım.
Daha sonra başka uca bıçak yardımıyla kesikler atalım.
Peynirli uç kısmından öteki uca gerçek rulo yapalım.
Ay halini verip tepsiye dizelim.
Üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tuz ve şeker oranı az gelirse daha ekleyebilirsiniz.
Peynirli Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri