S
SoruCevap
Misafir
Pratik Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine ayrılacak)
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
Aralarına sürmek için;
150 gram tereyağı yoksa margarin(oda ısısında)
Sürülebilir çikolata
Pratik Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına ılık sütü ve suyu,mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
Ardından yumurta beyazlarını,sıvı yağı ve tuzu ekledikten sonra unu denetimli bir formda eklemeye başlıyoruz.
Ele yapışmayan çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru hiç dinlendirmeden on eşit bezeye ayırıyoruz.
Her bezeyi yuvarlanıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız bezelerin ortalarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz.
En üstteki bezeye sürmüyoruz. Bütün bezeler tamamlanınca üzerine bir poşet geçirip kapatıyoruz.Bu halde buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
Bir saat sonra hamuru çıkarıp tezgaha alıyoruz.
Elimizle açabildiğimiz kadar açıp daha sonra merdaneyle açmaya devam ediyoruz.
İyice genişleyen hamuru şeritlere kesiyoruz.
Her şeridin baş kısımlarından da hafif kestikten sonra birer çay kaşığı çikolata koyup hamurları rulo biçiminde sarıyoruz.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp on beş dakika kadar tepsinin üzeri kapalı biçimde dinlendirip tepsi mayası yapıyoruz.
Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine ayrılacak)
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
Aralarına sürmek için;
150 gram tereyağı yoksa margarin(oda ısısında)
Sürülebilir çikolata
Pratik Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına ılık sütü ve suyu,mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
Ardından yumurta beyazlarını,sıvı yağı ve tuzu ekledikten sonra unu denetimli bir formda eklemeye başlıyoruz.
Ele yapışmayan çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru hiç dinlendirmeden on eşit bezeye ayırıyoruz.
Her bezeyi yuvarlanıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız bezelerin ortalarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz.
En üstteki bezeye sürmüyoruz. Bütün bezeler tamamlanınca üzerine bir poşet geçirip kapatıyoruz.Bu halde buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
Bir saat sonra hamuru çıkarıp tezgaha alıyoruz.
Elimizle açabildiğimiz kadar açıp daha sonra merdaneyle açmaya devam ediyoruz.
İyice genişleyen hamuru şeritlere kesiyoruz.
Her şeridin baş kısımlarından da hafif kestikten sonra birer çay kaşığı çikolata koyup hamurları rulo biçiminde sarıyoruz.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp on beş dakika kadar tepsinin üzeri kapalı biçimde dinlendirip tepsi mayası yapıyoruz.
Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı