S
SoruCevap
Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 tane yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı olağan un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı dolusu dr oetker Türkiye kabartma tozu
1 paket dr oetker Türkiye vanilya
Şerbet için;
2 buçuk su bardağı tozşeker
3 buçuk su bardağı su
1 dilim limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Ceviz, fındık vs….
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlayalım tencereye su, şeker alınır ocağa koyup kaynamaya başlayınca limonu sıkıp yahut dilim olarak içerisine atın 15 dk kaynatın.
Ardından karıştırma kabına evvel yumurtaları alın üzerine şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpın sırasıyla öteki materyallerini ekleyip karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin.
Orta uzunluk tepsi yahut dikdörtgen borcam tepsiyi biraz sıvı yağ damlatın, elinizle yağlayın ve cevizden biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tüm hamur bitene kadar bu halde devam edin ve evvelce ısıtılmış 180-190 derecede fırına atın denetimli olarak pişirin.
Üzeri kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine soğuk olan şerbetini dökün ve hindistan cevizi ile süsleyip 3-4 saat yahut 1 gece dinlendirdikten sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet şifaa olsun bu hafif ve lezzetli tatlıyı sevdiklerinize ikram etmekte geç kalmayın derim.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.
Sevgiyle ve sıhhatle kalın
Not: Karbonat kullanmak istemiyorum diyorsanız 1 paket kabartma tozu kullanın
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 tane yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı olağan un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı dolusu dr oetker Türkiye kabartma tozu
1 paket dr oetker Türkiye vanilya
Şerbet için;
2 buçuk su bardağı tozşeker
3 buçuk su bardağı su
1 dilim limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Ceviz, fındık vs….
Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlayalım tencereye su, şeker alınır ocağa koyup kaynamaya başlayınca limonu sıkıp yahut dilim olarak içerisine atın 15 dk kaynatın.
Ardından karıştırma kabına evvel yumurtaları alın üzerine şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpın sırasıyla öteki materyallerini ekleyip karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin.
Orta uzunluk tepsi yahut dikdörtgen borcam tepsiyi biraz sıvı yağ damlatın, elinizle yağlayın ve cevizden biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tüm hamur bitene kadar bu halde devam edin ve evvelce ısıtılmış 180-190 derecede fırına atın denetimli olarak pişirin.
Üzeri kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine soğuk olan şerbetini dökün ve hindistan cevizi ile süsleyip 3-4 saat yahut 1 gece dinlendirdikten sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet şifaa olsun bu hafif ve lezzetli tatlıyı sevdiklerinize ikram etmekte geç kalmayın derim.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.
Sevgiyle ve sıhhatle kalın
Not: Karbonat kullanmak istemiyorum diyorsanız 1 paket kabartma tozu kullanın
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı