Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sıcacık Papatya Ekmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı İçin Gereçler
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
Çörekotu
Susam

Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık olan süt, su, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır 5dk mayanın etkinleşmesi beklenir.
Bu ortada yoğurma kabına un ve tuz eklenir ortası havuz olarak açılır.
Karışım denetimli formda una eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen mayasını almış hamur 8 kesime bölünür.
Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür ve çörekotu susam serpilir 15dk kadar tepside bekletilir.
Evvelce ısıtılmış 200°c derecede alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir.
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri