Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavada Yumuşacık Bazlama

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı dolusu un
1.5 bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, maya, şeker, tuz bir kaba alalım maya eriyene kadar çırpalım. Ardından unu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Su yeterli gelmezse azar azar ekleye bilirsiniz kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Ardından üstünü sofra ile örtüp en az 1 saat dinlendirip, mandalina büyüklüğün de yumakları oklava yardımı ile açalım açtığımız hamurların üstünü örtüp dinlendirelim.
Bütün hamurları bu şekilde yapalım ilk açtığınız bezden pişirmeye başlayınız ki en son açtığınız hamurlar dinlensin.
Pişirmek için granit tavayı ocağa alıp, ısıtalım ve açtığımız hamurları arkalı önlü istediğiniz derecede pişirin. Afiyet olsun.
Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri