Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vedat Şar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
340.048
Çözümler
6
Tepkime puanı
601
Puan
113
Credits
686
Unvan
Prof. Dr.


Doğum Tarihi
1955


Şehir
İstanbul


Ülke
Türkiye

Vedat Şar 1955 yılında Istanbul’da doğmuş olup Istanbul Erkek Lisesi ve Istanbul Tıp Fakültesi mezunudur. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde 1981-1986 yılları arasında yapmıştır. 1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör olmuştur. Istanbul Üniversitesi Istanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliğini sürdürmekte olan Vedat Şar, bu bölümde 1993 yılında Klinik Psikoterapi Birimi’ni, 1994 yılında ise aynı birime bağlı olarak Türkiye’de ilk kez Dissosiyatif Bozukluklar Araştırma ve Tedavi Programı’nı kurmuştur. Yanısıra genel psikiyatri ve psikoterapi alanında çalışmalarını sürdürmektedir.
Vedat Şar yatarak ve ayaktan hasta tedavileri yanı sıra tıp öğrencileri, psikologlar, intern ve asistan hekimlere eğitim vermekte ve uzmanlık ve doktora tezleri, ve diğer araştırma projelerini yönetmektedir. Özellikle depresyon, psikoterapi, çocukluk ve erişkinlik çağı travmaları, aile sorunları, ve dissosiyatif bozukluklar konularında yerli ve yabancı dergilerde çok sayıda bilimsel makale yayınlamıştır. Aynı zamanda Istanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde doktora tez danışmanlığı ve Istanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır.
Vedat Şar, bilimsel çalışmaları nedeni ile Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği’nce (ISSTD) 1995 ve 1999 yıllarında iki kez David Caul Memorial Award, 2001 yılında ise Morton Prince Scientific Achievement Award ile ödüllendirilmiştir. 1999-2002 yılları arasında adı geçen kuruluşun uluslararası direktörlüğünü üstlenmiş, 2001 yılında bu kuruluşun ‘fellow’ üyeliğine seçilmiş, 2003-2006 döneminde bu kuruluşun Uluslararası Akademik Çalışma Komitesi (IATF) başkanlığını yapmıştır. Journal of Trauma and Dissociation’ın yayın kurulu üyesidir. Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği (ISSTD) 2004 yılı Cornelia Wilbur ödülünü Vedat Şar’a vermiştir. Vedat Şar 2006 eylül ayından itibaren aynı derneğin başkanlığına seçilmiştir.
Vedat Şar Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İsviçre, Almanya, İngiltere’de kendi alanında konferans, panel, sempozyum ve çalışma grupları yürütmüş olup çocukluk çağı travmalarının yaşam boyu ruhsal sonuçları ve dissosiyatif bozukluklar konusunda uluslararası uzman olarak tanınmaktadır. Amerikan Psikiyatri Birliği’nin yeni sınıflandırma sisteminin hazırlıkları çerçevesinde 2005 yılından bu yana her yıl toplanan DSM-V Dissosiyatif Bozukluklar Araştırma Konferansı’nın eşbaşkanlığını yürütmektedir.
Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği’nin 24.Yıllık Kongresi Philadelphia’da Prof.Dr.Vedat Şar başkanlığında toplanmaktadır.
Vedat Şar çok sayıda uzmanlık derneğinin üyesidir: Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISSTD), Association of European Psychiatrists (AEP), European Psychotherapy Association (EPA), European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS), American Psychiatric Association (APA)
Ayrıca, 2005 yılında kurulan European Society for Trauma and Dissociation (ESTD) ‘ın kurucu üyesidir.
Vedat Şar üniversite öğretim üyeliği yanı sıra özel muayenehanesinde çalışmaya devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olup İngilizce ve Almanca bilmektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri