Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) İçin Malzemeler
10 adet orta büyüklükte havuç
2-3 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;
6-7 yemek kaşığı susuz yerinden yoğurt
1-2 diş rendenmiş sarımsak
En üste;
1 yemek kaşığı ufaltılmış ceviz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuçların kabuğunu soyup çok ince olacak biçimde halka halka dilimleyelim.
Tavaya yağı alıp ısıtalım üzerine havuçları ve tuzu ilave edip arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
O arada yoğurt ve sarımsağı bir kapta karıştırıp güzelce çırpalım .
Daha sonra pişen havuçları tavadan alıp servis edilecek tabağa bırakalım.
Üzerine sarımsak ve yoğurdu dökelim.
Son olarak tavada kalan yağa cevizi ekleyip 2-3 tur karıştıralım .
Toz biberi ekleyip ocağı kapatalım ve yoğurtlu havuçun üzerine gezdirelim ve meze yenmeye hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın allah’a emanet olun görüşmek üzere

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri